Sådan foregår det

Sådan fungerer EEG-Neurofeedback træningen i praksis.

EEG-Neurofeedback er hverken fysisk eller mentalt krævende. Faktisk foregår behandlingen helt af sig selv, mens du sidder i en behagelig lænestol, ser TV og slapper af.

Hjernen er et fantastisk organ, som altid vil stræbe efter den bedste TV billedkvalitet. Derfor vil den hurtigt finde frem til, hvad der fungerer i jagten på det perfekte billede. Du træner ubevidst din hjerne gennem den positive eller negative feedback fra skærmens svingende billedkvalitet. 

Vi indleder altid med en kort samtale om, hvordan du har det og om, hvordan det har været siden sidst.

EEG-elektroderne sættes på din hovedbund. Først renser jeg de områder, hvor elektroderne skal sidde med en rensecreme. Elektronerne sættes derefter fast med kontaktcreme. Det kan føles en anelse koldt, men ellers er det fuldstændig smertefrit. Elektroderne modtager impulser fra din hjerne undervejs, mens du ser TV.

Du kan vælge at have høretelefoner på, dette kan være rart, da alle andre lyde bliver holdt ude. Ligeledes er der mulighed for at sidde med en pude, som vibrerer når der er feedback.

Den efterfølgende halve time skal du slappe af med at se TV. Du kan selv vælge, hvad du har mest lyst til at se, ud fra forskellige muligheder. Det vigtigste er, at du slapper mest muligt af.

De levende billeder vises på en Tv-skærm, som har forbindelse til elektroderne på dit hoved. De måler hjernens elektriske impulser, som herefter sender besked til computerprogrammet, der kører på den PC jeg bruger. Skærmens billedkvalitet ændrer sig alt efter, hvordan din hjerne arbejder. Hvis din hjerne slapper for meget af eller overstimulerer sig selv, forværres billedkvaliteten på skærmen. Når din hjerne er i balance, vil billedkvaliteten være fejlfri, og lyden vil være god.

Efter træningen fjernes elektroderne og pastaen tørres af din hovedbund. Slutteligt evalueres dagens træning.

Efter sessionen kan du fortsætte dig dag, præcis som du ønsker det. Der er ingen gener eller bivirkninger ved EEG- Neurofeedback.

Kunne du være interesseret i et forløb, så kontakt mig gerne for en uforpligtende samtale.